femeie-insarcinataMiracolul unei sarcini venite pe neasptetate si asteptarea cu sufletul la gura a scurgerii celor noua luni de dezvoltare intrauterina a bebelusului pot sa fie coplesitoare pentru viitoarele mamici. Pentru a afla mai repede daca vor cumpara hainute roz sau albastre, mamicile merg la ecografie, in a 12-a saptamana de sarcina, si posteaza mai apoi poza pe retelele de socializare pentru a-si da lumea cu parerea asupra sexului, in baza teoriei ciotului.

Mai mult de o treime dintre viitorii parinti nu mai stau sa astepte evolutia sarcinii si isi pun bebelusul in formare pe internet, asteptand infrigurati ca prietenii sa le spuna ce vor avea (???). Ce spune totusi teoria ciotului asa de indragita de mamici? La 12 saptamani de la fecundare, viitorul copil inca in formare are deja in formare organele genitale-tubercul genital, asemanator unui ciot. La baietei, ciotuletul va fi indreptat intr-un anumit unghi, la fetite in alta directie, asa ca, daca cineva se uita cu atentie pe ecografie poate vedea clar ce sex are copilul. Daca ciotul va fi in sus, cu maxim 30 de grade, atunci se va naste un baietel. La fel de bine poate fi ghicit sexul bebelusului pe baza craniului, patrat la baietei, rotund la fetite. Cu cat mai multe pareri, cu atat mai aproape vor fi viitorii parinti sa afle sexul copilului in timp record. Pana si burtica gravidutelor a fost folosita pe post de „glob de cristal prezicator”, in sensul ca daca e rotunda, atunci mamica poarta in pantece o fetita, daca e tuguiata, atunci un cavaler sanatos va veni pe lume.

De asemenea, poftele din timpul celor 9 luni si starea de rau pe care o resimt femeile cat timp se dezvolta fatul in uter sunt alte semne ale sexului copilasului mult dorit.

FacebookGoogle+Twitter