pasta-de-dintiIn America pe pastele de dinti exista mesaje de atentionare asta pentru ca mai bine de 95% din paste contin fluorura. Efectele sale sunt proportionale cu cantitatea ingerata, de aceea nu trebuie sa folosim mai multa pasta decat ne este indicat pe tub.

Medicii stomatologi nu sunt in stare sa ii faca pe pacienti sa inteleaga riscurile imense la care se supun daca inghit prea multa pasta de dinti din greseala. Pastele de dinti recomanda folosirea unei cantitati foarte mici, dar in reclame vedem clar folosirea unei cantitati si de zece ori mai mare. Copiii au cel mai mult de suferit pentru ca nu fac diferenta intre cantitati si pot sa mai si inghita pasta cu gust placut.

Intoxicarea cu fluorura este un caz obisnuit la copiii care se spala pe dinti cu prea multa pasta si mai si inghit in timpul periajului. Reactiile gingiilor la pastele de dinti cu fluoruri sunt severe si pot duce la diverse probleme stomatologice. Pasta de dinti care ne ajuta sa avem dantura puternica si curata, igienizata ne poate omori, in mod ironic.

FacebookGoogle+Twitter